Tips voor een sneller internet op kantoor

Je kent het vast wel, je bent lekker aan het werk maar het internet is super traag. Dit is natuurlijk hartstikke vervelend en frusterend. Soms moest ik wel eens met mijn laptop naar verschillende plekken lopen om te kijken of het dan wel sneller werkt. Na een tijdje was ik er helemaal klaar mee en toen ging ik op onderzoek uit. In dit artikel ga ik jouw handige tips geven hoe je sneller internet kan krijgen op kantoor. Veel leesplezier! 

De plek van je router

De plek waar je router staat is heel essentieel. Heel veel bedrijven hebben hun router verstopt in de kelder of in het schoonmaakhok. Niet doen! Dit zorgt er voor dat het internet alleen maar slomer wordt omdat het signaal verstoord wordt. Het is handig om je router op een open plek te zetten zonder te veel verstoring er om heen. Wat je ook kan doen is je router ophangen aan het plafond. 

LAN-kabel 

Gebruik als het nodig is een LAN-kabel. Als er heel veel apparaten op het Wifi netwerk zitten wordt het ook trager. Ben je aan het surfen op je laptop of pc? Gebruik dan een LAN-kabel. Dit is sneller dan het Wifi netwerk en de andere gebruikers kunnen ook gebruik maken van een sneller Wifi netwerk. Win-win situatie dus. 

Zakelijk-glasvezel 

Misschien heb je het al wel eens gehoord: zakelijk glasvezel. Zakelijk glasvezel is momenteel het snelste internet netwerk in Nederland. Het fijne is dat de uploadtijd en downloadtijd even snel is. Zo kan je zeker ongestoord je mailtjes beantwoorden. 

Ik hoop dat ik je een beetje geholpen met deze tips. Ik snap hoe vervelend het kan zijn als het internet traag is. Heb jij nog leuke ideeën? Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *