computers in kantoor

Werken met een snel en veilig computernetwerk

Als uw bedrijf over twee of meer computers beschikt en deze zijn met elkaar verbonden, dan is er sprake van een netwerk. Dit netwerk zorgt ervoor dat de computers met elkaar gegevens kunnen uitwisselen. Dit is bijvoorbeeld handig als meerdere werknemers aan hetzelfde project werken. Als het slechts gaat om twee computers, dan is het allemaal nog wel te overzien. Maar hoe meer computers u met elkaar verbindt, hoe complexer onder andere het netwerk, de technologie en de bekabeling wordt. Het kan dan slim zijn om een ICT-beheerder aan te nemen. Dit kan iemand zijn die u volledig in dienst neemt, maar dit kan ook een extern iemand zijn die werkt op projectbasis.

Het netwerk onderhouden

Door het verbinden van meerdere computers ontstaat er een infrastructuur die onder andere bestaat uit bekabeling, servers en allerlei randapparatuur. Om te voorkomen dat er problemen ontstaan met het netwerk waardoor er niet meer gewerkt kan worden, moet het netwerk regelmatig onderhouden worden. Het is ook belangrijk dat alle hardware en software altijd up-to-date zijn. Een netwerkbeheerder kan u helpen om het systeem storingsvrij te houden en ervoor zorgen dat alle software altijd in het bezit is van de laatste versie. Hierdoor blijft het netwerk sterk en kunt u uw werkzaamheden supersnel uitvoeren.

Back-ups maken

Tegenwoordig zijn de meeste bedrijfsdocumenten alleen nog digitaal te vinden. De tijd dat het hele kantoor volstond met kasten vol met archiefmateriaal is allang voorbij. Maar het alleen digitaal opslaan van uw documenten brengt ook risico’s met zich mee. Als uw systeem niet goed onderhouden wordt, kan het voorkomen dat het systeem crasht, waardoor u al uw documenten kwijt bent. En het kan ook zomaar zo zijn dat u of een van uw medewerkers per ongeluk een document verwijdert. Als u ervoor zorgt dat er altijd back-ups aanwezig zijn van uw systemen en bestanden, dan is er niks aan de hand. Een ICT-beheerder kan u bijvoorbeeld helpen met het opzetten van een sluitend back-upsysteem, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het verliezen van bestanden. Daarnaast is het natuurlijk altijd verstandig om uw computernetwerk zo goed mogelijk te beveiligen.

Te ingewikkeld?

Klinkt dit u allemaal veel te ingewikkeld in de oren? Dan kunt u er eens over nadenken om een ICT-beheerder in de armen te nemen. Hij of zij zal u veel zorgen uit handen nemen, waardoor u zich alleen maar hoeft te richten op uw eigenlijke werkzaamheden. Dit ICT-bedrijf in Breda kan u daar nog veel meer over vertellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *