magazijn

Een heftruck elektrisch, hoe interessant is het echt?

Een heftruck elektrisch kopen is de meest logische keuze voor het merendeel van de bedrijven die vandaag de dag graag willen investeren in een nieuwe heftruck. Waarom zou je er immers vandaag de dag nog voor willen kiezen om een standaard exemplaar aan te schaffen welke werkt met brandstof? Niet alleen zijn dergelijke heftrucks vrij vervuilend, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze heel wat geluid produceren waardoor de werkomgeving er negatief door kan worden beïnvloed. Sta jij ook op het punt om een elektrische heftruck aan te schaffen en zou je daar dan ook graag meer over te weten willen komen? Neem dan zeker de onderstaande informatie verder door!

Hoe gebeurt de aandrijving van een elektrische heftruck? 

Indien je kiest voor het bestellen van een heftruck elektrisch zal je kunnen vaststellen dat deze werkt met zogenaamde lood-zwavelzuur batterijen. De chemische reactie die ontstaat van het zuur dat in de loodplaten trekt is de meest beproefde manier om stroom te produceren. Sinds de introductie van de zogenaamde ‘natte accu’ kan er worden vastgesteld dat de capaciteit van deze batterijen nauwelijks is gestegen. Dit gezegd hebbende zijn de materialen waar gebruik van wordt gemaakt wel sterk verbeterd en is ook het onderhoud een behoorlijk stuk eenvoudiger geworden.

De voordelen van een heftruck elektrisch 

Dat de keuze voor een heftruck elektrisch vandaag de dag zo vaak wordt gemaakt hoeft zeker niet te verbazen, integendeel. In vergelijking met de traditionele exemplaren die beschikken over een LPG- of een dieselmotor spreekt het voor zich dat ze over een aantal zeer duidelijke extra voordelen beschikken. Zo is er niet alleen sprake van een langere levensduur evenals van een beperkt(er) onderhoud, daarnaast kenmerkt de door een batterij-aangedreven heftruck zich eveneens door een beperkter geluidsniveau. Daar komt ook nog eens bij dat de belasting voor het milieu een stuk beperkter is. Ben jij dus eveneens één van die vele bedrijven die van plan is om te verduurzamen? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om een investering in een elektrische heftruck te overwegen.

Met welke nadelen moet je rekening houden?

Een heftruck elektrisch kopen brengt niet alleen voor-, maar ook nadelen met zich mee. Het belangrijkste nadeel waar je aandacht aan zal willen besteden heeft te maken met de laadinfrastructuur die je moet voorzien. Voor heel wat bedrijven geldt in de praktijk dat ze hier nog niet over beschikken waardoor een extra investering is vereist. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat deze investering er vroeg of laat toch wel eens zal moeten komen. Met andere woorden kan het zomaar interessant zijn om hier nu reeds de nodige aandacht aan te besteden dan dit nog langer uit te stellen. De voordelen waar je bij elektrische heftrucks op kan rekenen spreken voor zich en door het voorzien van een passende laadinfrastructuur kan ook jij daar op rekenen in de toekomst.

In ieder geval, is het moment aangebroken waarop je in jouw bedrijf over wenst te gaan tot het kopen van een nieuwe heftruck? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om het aanschaffen van een elektrisch exemplaar te overwegen. Op zoek naar intern transport? Zoek niet langer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *