Tips om beter zakelijk Engels te kunnen spreken

De meeste mensen kunnen wel een aardig woordje Engels. Toch wordt er een stuk meer van je gevraagd wanneer je de taal ook zakelijk moet toepassen. Vakjargon, business meetings en zakelijke brieven en mails zullen allemaal de revue passeren. Dat vereist een goede beheersing van de Engelse taal. Daarom staan hier een aantal tips op een rij die je helpen om je zakelijk Engels te verbeteren.

Test je taalniveau

Om te beginnen is het verstandig om een nulmeting te doen. Zo weet je waar je staat en welke onderdelen nog aandacht vereisen. Het maakt het makkelijker om doelgericht en effectief te leren. Het testen van je taalniveau kan je op verschillende manieren doen. Op het internet zijn er een aantal gratis mogelijkheden, zoals die van taalcursusaanbieder Babel. Als je van plan bent om een cursus Engels of zakelijk Engels te volgen is het testen van het startniveau belangrijk in de selectie van de cursus. Je wil tenslotte niet onder of boven je niveau gaan leren.

Verdiep je in het vakjargon

Elke branche komt met zijn eigen termen. Het is daarom zaak dat je weet waar mensen het over hebben als ze vakspecifieke woorden gebruiken. Vaak komt vakjargon niet één op één terug in een woordenboek en niet alle woorden laten zich makkelijk vertalen door een vertaalmachine. Zoek daarom bijvoorbeeld op het internet naar Engels geschreven artikelen of websites over jouw beroep. Zo kom je ongetwijfeld achter een hoop nieuwe woorden die je kan toevoegen aan je vocabulaire. 

Pas toe in de praktijk

Wanneer je bezig bent met het leren van een taal dan is het belangrijk dat je dit in de praktijk toepast. Zo vergaar je waardevolle feedback en werk je tegelijkertijd ook aan je uitspraak. Zeker wanneer je zakelijke presentaties moet geven of aansluit in belangrijke business meetings is het belangrijk dat je al hebt geoefend. Probeer dus vooral eens gesprekken aan te gaan met native speakers en oefen nieuwe woorden en zinnen hardop. Dit kan aan het begin misschien wat onwennig aanvoelen, maar het draagt echt bij aan een goede taalontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *