3D printers: wat kan je ermee?

3D printer klinkt voor veel mensen een beetje futuristic, maar toch zien we steeds meer 3D printers bij mensen thuis. Mensen kunnen nog niet goed beseffen dat ze in plaats van een foto van een object daadwerkelijk een object kunnen uitprinten. Vroeger liet je tijdens je spreekbeurt vol trots wat foto’s zien van een leeuw, maar tegenwoordig kan je een driedimensionale leeuwenkop binnen paar uur uitprinten. In dit artikel vertel ik meer over de 3D printer.

Hoe werkt een 3D printer?

Het printen in 3D klinkt ingewikkeld en voor sommige mensen is dit het ook. Wanneer je weet wat je wilt uitprinten moet je een model hiervan ontwerpen. Dit kan op verschillende programma’s, maar vaak zit er al een bijgeleverde software bij de 3D printer. Wanneer dit model klaar is wordt het omgezet naar een soort bouwtekening die uiteindelijk naar de printer wordt gestuurd en dan kan het printen beginnen.

Welke printer heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten 3D printers op de markt. Je kan ervoor kiezen om zelf een 3D printer in elkaar te zetten, maar dit kost veel tijd en moeite en is geen aanrader voor beginners. Ook kan je ervoor kiezen om een al complete 3D printer aan te schaffen. De bekendste 3D printers zijn van het merk Ultimaker. Bij het aanschaffen van een 3D printer moet je je goed laten adviseren door een kenner. Deze kan je helpen bij het model die het best bij jouw wensen past. Wil je een Ultimaker kopen? Dan kan je terecht bij Card3DPrinting, dit is een winkel met veel kennis en ervaring in de branche.

Je kan dus van alles printen met een 3D printer. Een tafel, een telefoonhoesje of zelfs een driedimensionale hondenkop. Je kunt het allemaal zo gek maken als je zelf wilt. Denk er wel goed over na of je de printer wel echt gaat gebruiken, want het is een flinke investering en het is zonde als je er uiteindelijk niks mee doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *