ultimaker

De software van Ultimaker

Wanneer het gaat over de pluspunten van een 3D printer van Ultimaker dan gaat het vaak over de hardware. Bijvoorbeeld het feit dat de printer geheel zelf op te bouwen is. Daarnaast is het ook zo dat de printer gemakkelijk uit te breiden is. Waar minder aandacht voor is, maar wat minstens zo belangrijk is, is het voordeel van de manier waarop met de software en de aansturing wordt omgegaan. Juist ook op deze vlakken is voordeel te bieden. Dit is een goede reden om er op deze manier mee te willen werken. Alle reden om hiernaar te kijken.

Gemakkelijk in te stellen

De openheid van Ultimaker wordt vaak als een belangrijk pluspunt gezien. Dit geldt ook wanneer het gaat om het gebruik van instellingen en sjablonen voor standaardontwerpen. Daar zijn er veel van in omloop. Zo zijn er bijvoorbeeld ook profielen van grote partijen die gemakkelijk te gebruiken zijn. Daardoor is het dus mogelijk om op de ideale manier te werken. De prints voorbereiden met de gratis software is heel gemakkelijk mogelijk. Juist daardoor is het ook zo dat goed te leren is hoe met de 3D printer moet worden omgesprongen. Alleen al om die reden is het voor velen aantrekkelijk.

Aan te passen aan de doelgroep

Een belangrijk voordeel is ook dat bijvoorbeeld de software en het profiel zijn aan te passen aan de hand van de doelgroep waartoe je behoort. Dit is belangrijk omdat op die manier de Ultimaker te gebruiken is op een manier die het best is voor jouw doelen. Omdat je zeker als ondernemer de 3D printer vooral ook gebruikt om er mee verder te komen, is dit natuurlijk wel heel belangrijk. Het is zelfs zo dat per branche veel mogelijkheden worden geboden. Bovendien worden deze voortdurend uitgebreid. Daardoor zullen er alleen maar meer toepassingen komen.

Vele andere voordelen

Daarnaast zijn er natuurlijk vele andere voordelen aan het gebruik van een 3D printer van Ultimaker. Denk bijvoorbeeld aan de vele mogelijkheden om snel en gemakkelijk de software of de printer te updaten of uit te breiden. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de printer allerlei soorten filamenten aankan. Daardoor kan je dus ook precies de grondstoffen voor je print gebruiken die nodig zijn om er het optimale uit te halen. Wat wil je dan eigenlijk nog meer? Dit maakt het allemaal aantrekkelijk om ermee te werken. Juist daarom is deze fabrikant altijd populair onder veel gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *