Waarom een virtuele dataroom belangrijk is

De wereld van nu speelt zich steeds meer online af. Online is iets ontastbaars wat veel mogelijkheden met zich mee heeft gebracht omdat er enorm veel ruimte is. We kunnen op grote schaal deals maken. Bijna elk bedrijf maakt van deze online omgeven dus ook gebruik. Informatie opslaan in de cloud is niet zonder gevolgen. Hackers zijn in staat om in te breken en kunnen zo bij je gegevens. Een virtuele dataroom (VDR) maakt het mogelijk om op een veilige manier een online omgeving te hebben.

Met een virtuele dataroom kan je informatie op een veilige manier in de cloud opslaan. In zo’n dataroom kan je documenten en informatie plaatsen waar geselecteerde kopers in kijkje kunnen nemen. Deze kunnen de informatie tot zich nemen om vervolgens een deal met jou te sluiten. Dit soort informatie kan vertrouwelijk zijn en daar wordt vervolgens dus de virtuele dataroom voor gebruikt.  

In principe is het dus database voor vertrouwelijk informatie. Het is voor kopers van enorm groot belang om zulke informatie tot zich te nemen om een goede beslissing te kunnen nemen. Ze moeten hun ‘due diligence’ uitvoeren, zoals het ook wel wordt genoemd. Als verkoper is het dus van cruciaal belang dat dit op een veilige manier mogelijk is. Voorbeelden van dergelijke informatie zijn: contracten, naleving documentatie, historische informatie, financiële overzichten, verzekeringsdocumenten, bedrijfsdocumenten, intellectuele eigendoms documentatie en nog veel meer.
Virtual Vaults maakt het mogelijk om zo’n omgeving naar eigen wens in te vullen. De prijzen verschillen per situatie. Het is daarom mogelijk om een vrijblijvend offerte aanvraag te doen. No strings attached, gewoon wat informatie om een juiste beslissing te maken! Net als bij de virtuele dataroom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *