Waarom een executive search bureau inhuren?

Waarom zou je een executive search bureau inhuren? Nog veel bedrijven denken dat ze hier kosten kunnen besparen. Door geen executive search bureau in te huren bespaar inderdaad geld wanneer je zelf de perfecte kandidaat vindt. Het is echter een feit dat dit tegenwoordig bijna niet meer te doen is. Alsof je een speldje moet vinden in een hooiberg. De concurrentie is hoog de beste mensen staan niet op het internet en zoeken niet naar nieuw werk. Ze zitten goed bij hun huidige werk, juist omdat ze zo goed zijn. Dit weet een executive search bureau maar al te goed. Indirect verdien je geld door zo’n bedrijf juist wel in te huren! In dit artikel waarom.

Je zal het met me eens zijn dat de mensen in het bedrijf het succes van het bedrijf bepalen. Je kan een goed product of systeem hebben, maar incompetente onaardige mensen verkopen het product of systeem niet. Ze maken of breken simpelweg het bedrijf. Een competente en charmant persoon kan nog een nutteloze pen verkopen. De juiste mensen leveren dus geld op! Die kosten van een search bureau kunnen daar wel vanaf.

Daarnaast heeft zo’n bedrijf de ervaring en het netwerk om ook daadwerkelijk de juiste persoon te vinden. Je kan wel weten hoe een executive search bureau te werk gaat, maar dan nog kan je niet hetzelfde doen als dat zij doen. Jij beschikt niet over het netwerk en de ervaring. Wanneer je toch de juiste persoon gevonden lijkt te hebben, moet je ook ervaring hebben om de persoon ook echt binnen te halen. Deze personen zitten waarschijnlijk goed en gaan niet zomaar bij hun huidige werk weg. Hier moet dus wel een aantrekkelijk aanbod tegenover staan. Dit is echt een andere skill dan de simpele werving en selectie. Hiervoor heb je simpel een goede database nodig met de mensen waarop je gaat filteren om de vacature te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *