apps

Van WordPress website naar een app

Je website gaat een steeds belangrijkere rol innemen binnen je organisatie. Dat is te danken aan de huidige invloed van de digitale wereld. Voorheen was het daarom van belang dat je website responsive was. Dat wil zeggen dat je website zich aanpast aan de grootte van het beeldscherm van de bezoeker. Momenteel is het overigens nog steeds aan te raden om een responsive website te hebben, maar het kan ook anders. Op zoek naar een app?  We bespreken hieronder de mogelijkheid om op een goedkope manier een mobiele app te (laten) maken.

Ook webhosting vergelijken om te weten welke hosting service het beste werkt voor jouw website?

Meerwaarde bieden

Het uiteindelijk doel van een website is dat deze website een meerwaarde biedt. Deze meerwaarde geldt voor je organisatie (een hogere conversie), maar ook voor de bezoekers (meer gebruiksgemak). Dat kan worden versterkt met een mobiele app. Met name in de volgende situaties is het raadzaam om een mobiele app te ontwikkelen:

  • Loyaliteitsprogramma beheren;
  • Speciale aanbiedingen te tonen;
  • Digitale coupons aanbieden;
  • Scannen van producten.

Bovenstaand rijtje is een kleine opsomming van situaties waarin een mobiele app aan te raden is. Daarbij moet wel worden vermeld dat in veel situaties alleen een responsive WordPress website ook voldoende is.

Plugin gebruiken

Voor het omtoveren van een responsive WordPress website naar een mobiele app zijn bepaalde plugins. Het creëren van een app kost normaliter veel geld, maar met dergelijke plugins valt dat relatief gezien erg mee. Met de toepassing van een dergelijke WordPress plugin wordt je website omgezet naar een mobiele app. Goede voorbeelden hiervan zijn Androapp, AppPresser en Blappsta.

Als je interesse hebt in een mobiele app, is het absoluut aan te raden om eens een kijkje te nemen naar bovenstaande plugins. Met behulp van een mobiele app kun je je klanten nóg beter van dienst zijn.

Artikel in samenwerking met www.host-reviews.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *