Moet je executive search uitbesteden?

Een executive search bureau zou uiteraard zeggen van wel. In dit artikel willen we antwoord geven op deze vraag. Maar eerst: wat is executive search eigenlijk?

Executive search (ofwel headhunting) is een vorm van recruiting waarbij recruitmentbureaus op zoek gaan naar hoge (management) functies. Deze functies kunnen zowel vast als tijdelijk zijn. Executive search focust zich echt op de hogere functies zoals functies in het bestuur en commissarissen voor grote bedrijven of zelfs de overheid. Op dit niveau zal een simpel recruitmentbureau niet voldoen om zulke personen binnen te halen. Er dient een hoge mate van vertrouwelijkheid en integriteit te zijn. Deze contacten worden dan ook niet via een database, vacature of iets dergelijks geworven. Dit gaat meestal via een netwerk. Zulke bureaus werken vaak op commissiebasis. 

Wat goed is om te weten is dat executive search een onbeschermde benaming is. Hierdoor kunnen recruitmentbureaus zich een executive search bureau noemen, maar ook non-executive search diensten aanbieden of de executive search dienst niet op een hoog niveau zitten. Het is dus goed eerst goed te informeren naar zo’n bureau. Een van de betrouwbare bureaus is bijvoorbeeld Maus Lunau.

Maus Lunau onderscheidt zich door onder andere de enorme ervaring (maarliefst 40 jaar). Daarnaast beschikken ze over een groot (internationaal) netwerk. Genoeg potentiële executives bij Maus Lunau dus. 

Ben je echt op zoek naar de juiste executive? Dan raden we aan om een professional in te huren. Niks is meer waard dan de juiste mensen in dienst te hebben. Zeker op de hogere posities. Maak gebruik van het netwerk en de ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *