Hoe verbeter je jouw online marketing skills

Ben je net klaar met je opleiding? Heb je wel oren naar een online marketing job? Dan kan het zijn dat je ervaring en praktische vaardigheden mist. Opleidingen van hogescholen die specifiek op online marketing gericht zijn, bestaan namelijk nog niet. Daarbij sluiten de huidige vakken en minors niet aan met wat er op het werkveld gebeurt. Desondanks kun je met de juiste motivatie en drive je droombaan vinden. Hieronder staan een aantal van de vele mogelijkheden om je online marketing skills naar een hoger level te tillen.

Deeltijd opleidingen

In Nederland zijn zo veel deeltijd opleidingen, dat het logisch is als je door de bomen het bos niet meer ziet. De vraag blijft welke je nou moet kiezen om een online marketeer te worden. Sommige hogescholen bieden een digital marketing opleiding aan. Die focussen zich meestal op het leren van stof. Dat betekent dat er weinig tot geen praktijk ervaring geboden wordt. Bedrijven hebben tegenwoordig toch liever dat iemand al werkervaring heeft. Sommige studies bieden echter wel de mogelijkheid om een online marketing stage te lopen. Zo kun je ook je geleerde stof toepassen.

Traineeships

Geen studiekosten betalen, praktijkervaring, baangarantie én salaris. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar toch is dit wat een traineeship biedt. Bij een online marketing traineeship geniet je van alle hierboven genoemde onderdelen. Daarbij staat praktijkervaring centraal, want dat is waar je het meeste van leert. Een traineeship brengt dus het beste van studeren en het beste van werken bij elkaar.

Cursussen

Als je er niet helemaal uit bent of je de switch wel wilt maken, kun je ervoor kiezen om een cursus te volgen. Het is heel gewoon om terughoudend te zijn als het om een carrièreswitch gaat. Daarbij kan het geen kwaad om even te proeven voordat je een heel bord vol schept. Dan kan een cursus de ideale oplossing zijn. Je kunt je eigen tempo aanhouden én zelf kiezen wat je leert. Weet wel dat je door de zelfstandigheid je eigen motivatie zelf hoog moet houden.

Het helpt ook als je een online mindset hebt. Dit wil niet gelijk zeggen dat je op alle social media kanalen actief moet zijn. Het is echter wel goed als je nieuwsgierig bent naar de werking van deze kanalen. Het is alleen niet zo dat je er wel komt als je alleen slim bent. Je kunt zo slim zijn als Albert Einstein, maar zonder doorzettingsvermogen kom je er niet. Dus stroop je mouwen op en ga ervoor! Het kan zomaar een prachtige carrière opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *