Tips voor een succesvol Instagram-account

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken. Als je een bedrijf hebt kun je ook eigenlijk niet meer zonder. Toch kan het nog best lastig zijn om een succesvol social media account te hebben. Je moet er veel tijd in stoppen, je moet de juiste berichten posten en inhaken op het perfecte moment. Daarbij moet je ook nog goed in oog houden wie je doelgroep is en hoe je hen het beste kunt bereiken. In dit artikel geven we je daarom een paar praktische tips, zodat ook jij een succesvol social media account krijgt.

Bepaal je doelgroep

Allereerst moet je in kaart brengen wie jouw doelgroep is. Je kunt natuurlijk zomaar een account oprichten, maar dan zal je al snel moeilijkheden tegenkomen. Wat voor naam neem je, wat zet je in je bio, wat wordt je eerste foto en het belangrijkste: hoe krijg je volgers. Dit heeft allemaal te maken met het bepalen van je doelgroep. Bedenk dus voor wie je de berichten wilt gaan maken en verdiep je in deze groep. Onderzoek wat zij leuk vinden, hoe je ze kunt triggeren en bovenal hoe je ze vasthoudt.

Bewaak consistentie

Het is van belang dat je de consistentie bewaakt in je tijdlijn. Dit houdt in dat je niet alleen maar verschillende soorten berichten plaatst, maar hier een consistentie in behoudt. Ofwel: alles volgt een rode lijn. Je berichten moeten natuurlijk niet allemaal identiek zijn, maar zorg er wel voor dat elk bericht bij je kernboodschap past.

Blijf jezelf ontwikkelen

Ook al heb je het gevoel dat je alles van social media afweet, vergeet geet niet dat je jezelf moet blijven ontwikkelen. Er is altijd wel iets nieuws te leren en al helemaal op het vlak van sociale media. De trends omtrent media zijn haast niet bij te houden. Daag jezelf uit en volg een interessante cursus over sociale media. Lees meer op www.learnit.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *