De voordelen van een PWA

Steeds vaker laten bedrijven een PWA (Progressive Web App) maken. Vooral voor e-commerce of webshop lijken deze nieuwe vorm van applicaties veel voordelen te bieden. Een PWA brengt een aantal unieke features met zich mee ten opzichte van bijvoorbeeld hybride of native apps. Welke voordelen zijn dit precies? In dit artikel leggen we het uit. 

Wat is een PWA precies?

PWA staat voor Progressive Web App. De naam zegt het al, de app kan worden gezien als een reguliere web applicatie of website maar dan met de kenmerken van een app. De app werkt met een zogeheten app shell. In deze shell zit een stukje HTML, Javascript en CSS, hierdoor kan het interface geladen worden zonder dat de app een actieve internetverbinding nodig heeft. Ook wordt er bijna geen installatie ruimte gebruikt. 

Wat houdt dat precies in voor de gebruiker?

Deze relatief nieuwe app vorm is voor de gebruiker een stuk laagdrempeliger dan een native app doordat de app grotendeels offline werkt en weinig installatieruimte nodig heeft. Daarnaast vinden gebruikers een Progressive Web App vaak prettiger aanvoelen dan een mobiele website doordat het hele scherm wordt benut en de webtechnologie zich gedraagt als een gewone app. Andere unieke features zijn onder andere:

  • Ze werken op alle browsers
  • Ze laden snel 
  • Responsive: ze werken/passen overal op
  • Werken offline/online
  • Installeerbaar: icon is te bewaren op homescreen
  • Vindbaar met zoekmachines

PWA’s brengen dus unieke voordelen met zich mee ten opzichte van web apps of mobiele applicaties. Dit is voor veel ondernemers reden om deze vorm van apps te overwegen. Bijvoorbeeld doordat de PWA pushberichten kan versturen, voor meer engagement (en dus conversie/verkopen!) zorgt en dat ze compatibel zijn voor een grote doelgroep. Enige nuance is aangeraden, een PWA past niet bij elke doelgroep of doelstelling. Wil je meer weten over een Progressive Web App of overweeg je om een dergelijke app te laten maken voor jouw product of dienst? App ontwikkelaar Coffee IT is gespecialiseerd in de ontwikkeling van applicaties, waaronder PWA’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *