De voordelen van e-fulfilment

Als je een eigen webshop hebt, heb je er vast wel eens over nagedacht: zou ik e-fulfilment uitbesteden? Wanneer loont het om e-fulfilment te gebruiken. Wanneer loont het om fulfilment. Misschien twijfel je nog of dit een goed idee is in jouw situatie. Er zijn veel voordelen aan e-fulfilment. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

Wat is e-fulfilment?

Wanneer je fulfilment uitbesteed, wordt de logistieke afhandeling van je webshop geregeld door een onafhankelijk bedrijf. Denk aan de inslag en opslag van je producten, orderpicking, verpakken, verzenden en retour verwerking. Dit hoef je dan dus allemaal zelf niet meer te doen.

Voordelen van uitbesteding e-fulfilment

E-fulfilment uitbesteden levert verschillende voordelen op. Wij zetten ze voor je op een rijtje

Tijdswinst

Allereerst levert e-fulfilment tijdswinst op. Je hoeft je namelijk niet meer bezig te houden met de logistieke processen rondom je webshop, zoals de opslag van je producten en het verpakken en verzenden van items. Dit betekent dat je je kan richten op je core business, namelijk je webshop.

Lagere kosten

De uitbesteding van e-fulfilment, levert uiteindelijk lagere kosten op. Dit komt vooral door de schaalvoordelen en de efficiënte aanpak. Omdat er gewerkt kan worden met een groter volume zijn de materialen en tarieven van pakketbezorgers lager. Dit levert je op termijn geld op.

Snelle afhandeling

Een derde voordeel van het uitbesteden van e-fulfilment is een snellere afhandeling van de bestellingen. Je kan bijvoorbeeld garanderen dat de klant als hij voor 23:00 iets besteld, het morgen in huis heeft. Dit kan niet als je het zelf doet. Daarnaast kunnen er items verzonden worden na 22:00.

Opschalen bij drukte

Tijdens drukkere periodes, zoals de feestdagen, kan je makkelijk opschalen. Zo zorg je voor continuïteit in de verzendingen. Ook in december krijgen mensen hun pakketjes snel thuisbezorgd. Als je dit zelf doet, kun je het niet garanderen. Ook als je zelf niet aan het werk bent, zorgt de e-fulfilment er voor dat je webshop blijft draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *