Word een betere IT’er

Heb je net je technische opleiding afgerond? Voel jij je nog niet helemaal klaar om aan het werk te gaan? Dan bestaat er een grote kans dat je naast praktische skills ook ervaring mist. De aansluiting van de huidige IT opleidingen met het werkveld kan wat verbeterpunten gebruiken. Gelukkig zijn er genoeg manieren om dit gat te overbruggen. Met de juiste motivatie lukt het ook jou om je droomjob te vinden. Hieronder een paar opties die je kunt overwegen om je opgedane kennis uit te breiden.

Deeltijd opleiding

Voor zo’n klein land als Nederland bestaan er vrij veel deeltijd opleidingen. De vraag blijft welke opleiding je moet kiezen als je een IT’er wilt worden. Veel hogescholen bieden deeltijd opleidingen aan op dit vakgebied. Hierbij wordt vooral de nadruk gelegd op het leren van skills. Dit ondanks dat bedrijven vaak ervaring belangrijker vinden. Wel is er vaak de gelegenheid om tijdens de opleiding een stage te volgen, wat praktijkkennis oplevert. Daarbij bestaat er tegenwoordig ook een technische opleiding die dichter bij het werkveld staat dan andere opleidingen. Dit brengt het voordeel van studeren en werken bij elkaar.

Traineeship

Werken en studeren lijken twee verschillende dingen die mensen misschien wel het liefst gescheiden houden. Bij een traineeship is dit niet het geval. Hierbij combineer je werken en studeren op de meest efficiënte manier. Daarbij hou je er ook nog een normaal salaris aan over. Ook biedt een IT traineeship zekerheid in de vorm van baangarantie. Dat is weer een zorg minder!

Zelfstudie & cursussen

Als je voorlopig blij bent met je huidige baan, en niet 100% zeker weet of je de switch wilt maken kan een cursus ideaal zijn. De temperatuur van de douche even aanvoelen voordat je erin stapt is heel normaal, al helemaal als je het over je carrière gaat. Je kunt hierbij leren in je eigen tempo wat je leuk vindt. Zo zou je ook het curriculum van een ICT HBO opleiding kunnen bekijken en daar de meest interessante onderwerpen uit halen. Een van de nadelen bij deze aanpak is dat sommige mensen niet zelf de drive kunnen opbrengen om te studeren. Bij andere opties bestaat er een kans dat je gemotiveerd wordt door anderen.

Jouw motivatie is al het halve werk dus de sleutel tot succes ben je zelf. De combinatie tussen ervaring en kennis zal enorm helpen om jezelf meer zelfvertrouwen te geven. Je kunt de slimste persoon op de wereld zijn, maar zonder doorzettingsvermogen kom je er niet. Dit geldt niet alleen voor als je in de IT wilt gaan werken. Dus zet je schrap en ga ervoor, want dat kan zomaar een prachtige carrière opleveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *