VCA cursus in Nederland

Er ontstaan steeds meer regels waar je als werkend persoon rekening mee dient te houden. Deze regels moeten nageleefd worden want anders kunnen er verschillende problemen ontstaan. Zeker in de bouw, want bij fouten in de bouw kunnen er zelf levensgevaarlijke situaties ontstaan. Het is daarom belangrijk dat je op de hoogte bent van de regelgeving en veiligheidsregels op de werkplek ter preventie van ongelukking. Deze kennis kan je opdoen tijdens een vca cursus.

Wanneer je een vca cursus gaat volgen leer je zaken zoals veilig werken, hoe je moet overleggen en hoe inspecties te werk gaan. Daarnaast komen arbeidsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen ook aanbod. Na de cursus ben je ook op de hoogte van gevaarlijke stoffen, alles omtrent elektriciteit, brand en explosiegevaar, hoe om te gaan met ongevallen en noodsituaties. Daarnaast worden ook uitzonderingen zoals specifieke werkzaamheden en omstandigheden besproken. Na de vca cursus ben je dus van alles op de hoogte om alles zo veilig mogelijk in werking te stellen.

Westpoort is een aanbieder van deze cursus en snapt maar al te goed dat er niet altijd evenveel tijd is om de cursus te volgen. Het is daarom bij Westpoort ook mogelijk om de cursus in de avond te nemen. De cursus is zelfs in verschillende talen beschikbaar! Je hebt zelfs de vrijheid om verschillende soorten vca cursussen te volgen. Denk aan een basis vca cursus of een tweedaagse cursus. Mocht je de cursus al gedaan hebben is het ook mogelijk om andere cursussen zoals de bhv cursus te volgen. Meer vind je op de website. Wellicht tot binnenkort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *