Twee opleidingen waar je verder in kan studeren

Het is niet moeilijk om verder te studeren. Het kan namelijk zomaar gebeuren, het wordt je bijvoorbeeld aangeboden door je werk of je denkt er al lang aan. In dit artikel zullen we kort vertellen over twee opleidingen: de management opleiding en de strategic management. Dit zijn vaak de opleidingen die je huidige opleiding of functie een extra opkikker kunnen geven zodat je wat hoger op de foodchain komt/kan komen.

De Management opleiding

Deze opleiding is te volgen als je HBO of hoger afgestudeerd bent. De opleiding is namelijk geclassificeerd als een post-HBO studie door de Nederlandse wet. Deze management opleiding duurt een jaar waarvoor je 1 keer per week naar school moet voor college. Dit leidt dan tot een som van 42 lesweken waar je er eigenlijk maximaal maar 13 maanden over mag doen. Daarnaast is het een avond opleiding, hierdoor kan je ook nog naar werk of een andere opleiding.

In deze opleiding komen de volgende factoren tot de orde namelijk: het verbeteren van jezelf door allereerst je leidinggevende kwaliteiten te analyseren om vervolgens ook mensen te coachen en te delegeren.

Een opleiding management kan je een baan als leidinggevende of coördinator geven als je alle componenten van de opleiding goed afrondt.

De Strategic Management opleiding

Anders dan de bovenstaande opleiding is de strategic management opleiding een masterclass die korter duurt dan de post-HBO opleiding bovengenoemde. Dat komt omdat deze masterclass maar zeven bijeenkomsten heeft, elk van de bijeenkomsten duurt wel zeven uur. De bijeenkomsten vinden plaats om de twee weken. Als we dit objectief bekijken kunnen we dus concluderen dat dit een pittige cursus is.

Waar deze masterclass zich vooral op focust is de innovatieve vaardigheden die zich moeten ontwikkelen. Dit is hoe deze opleiding zich onderscheidt van een post-HBO opleiding en zich kenmerkt als een masterclass. Daarnaast heeft deze masterclass als doel de participanten te inspireren, dit zorgt voor een authentieke en wetenschappelijke uistraling als echte masterclass!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *