Opslag elektriciteit. Hoe werkt dat?

Tegenwoordig kunnen we energie steeds duurzamer opwekken. Vervolgens willen we deze energie gebruiken of opslaan. Opslag elektriciteit is enorm belangrijk. Zonder een goede opslag vloeit het weg, omdat we niet altijd alle energie kunnen gebruiken. Om het goed op te slaan heb je ook een duurzaam energienetwerk nodig. We zien daarnaast steeds vaker dat die netwerk gedecentraliseerd raakt. De industriële oplossing voor het opslaan van energie zijn een onvermijdelijke voorwaarde voor de goed functionerend en duurzaam elektriciteitsnetwerk. Hiermee kan bijvoorbeeld de productie en consumptie van de energie goed op elkaar af te stemmen, maar ook om de toename van elektrische voortuigen aan te kunnen.

Alfen biedt industrieel plug & play energieopslagsystemen aan. Hiermee is het enorm makkelijk om jouw mobiele energieopslag cabine te plaatsen, aan te sluiten en meteen gebruikt te kunnen maken van de energie.

Deze batterij, ook wel Alfen The Battery genoemd, wordt al gebruikt door netwerkbeheerders, nutsbedrijven, dienstverleners op het gebied van energie, maar ook grote en kleine energieproducenten. De batterij balanceert vraag en aanbod voor energie. Opslag elektriciteit is een enorme hulp voor de infrastructuur voor het elektriciteitsnet.

Voor meer informatie over The Battery vind je op de website van Alfen. Deze is eerder gegeven in een van de links. Schroom niet om contact op te nemen met Alfen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *