Wordt de smartwatch de trend voor 2019?

We gebruiken tegenwoordig al snel onze telefoon voor alles wat we nodig hebben. Het versturen van een bericht, het zien van de tijd, bellen, sociale media en ga zo maar door. Wist je dat het ook best eens makkelijker kan? Met een smartwatch heb je een heleboel mogelijkheden, maar heb je geen groot apparaat. Bovendien is je telefoon aan je arm dragen geen optie en zit die ook alleen maar in de weg, terwijl de smartwatch er ook nog eens leuk uitziet. In dit artikel lees je meerdere redenen waarom het een aanrader is om een smartwatch aan te schaffen en welke voordelen het biedt. Er zijn daarnaast een heleboel verschillende merken en soorten. Voor ieders budget is er in elk geval wel een mogelijkheid. Natuurlijk bieden de duurdere merken, zoals Apple, ook meer mogelijkheden en opties, maar we begrijpen dat dit niet voor ieders portemonnee geschikt is. 

Als eerste zie je je berichten en telefoontjes altijd direct verschijnen. Weet je hoe vaak we gemiddeld op onze telefoon kijken om te zien of we nog een bericht hebben of dat we toch nog een telefoontje gemist hebben? Dit is gemiddeld meer dan 200 keer! Met je smartwatch is dat verleden tijd. Je kijkt alleen op je pols en je telefoon er steeds bijpakken is niet meer nodig. Je ziet direct of er een bericht of telefoontje geweest is en hebt de mogelijkheid om een telefoontje af te wijzen voor het geval het jou op dat moment niet uitkomt. Even op je horloge kijken tijdens een vergadering kan prima, maar op je telefoon is dat toch echt not-done. 

De organisatie-factor

Ten tweede biedt de smartwatch ook een agenda aan, maar dan een die je niet mee hoeft te dragen en niet steeds van alles hoeft op te schrijven. Je hebt de mogelijkheid je agenda van je telefoon/mail te synchroniseren met je smartwatch en vervolgens krijg je van iedere afspraak een update. Denk aan je smartwatch die aangeeft dat je naar de sportschool moet, een afspraak hebt op je werk, uit eten gaat met je geliefde en meer. Je kan hem laten trillen zodat je weet dat er iets aan de hand is, maar zonder dat hij meteen met luid kabaal afgaat. Het is dus maar net waar jij aan herinnerd wil worden, maar de smartwatch zorgt in elk geval dat jij geen afspraak meer mist. 

De fit-factor

Een gezond leven: lastig! We zitten tegenwoordig steeds vaker de hele dag, bewegen minder en eten bovendien ongezonder. Met een smartwatch houd je je stappen bij, en dat heeft verschillende voordelen. Allereerst ben je je ervan bewust hoeveel je eigenlijk zit en maakt dat je al snel gemotiveerd om wat vaker te wandelen. Ook kan je een doel voor jezelf stellen, zoals 7000 stappen op een dag. Als je dit doel niet hebt behaald, wandel je alsnog een rondje. Al snel merk je dat je meer gaat wandelen en minder vaak zit, waardoor de smartwatch je dus ook wat gezonder laat leven. Bovendien zijn ze ook voorzien van een hartslagmeter, afstandsmeter en zelfs een calorieënteller. Dan sta je ook gemotiveerd in de sportschool! Tot slot kan hij zelfs je slaap bijhouden. Heb je diep of juist oppervlakkig geslapen? Hoeveel uur heb je geslapen? Door middel van het meten van de hartslag en meer is het mogelijk om te analyseren hoe jouw slaappatroon er eigenlijk uitziet. Dat kan toch heel anders zijn dan men denkt. 

Wist je dat de smartwatch zelfs de mogelijkheid biedt tot navigeren? Super handig! Google Maps op je telefoon is verleden tijd. Je ziet namelijk heel makkelijk, ook als je wandelt, of je links of rechts moet gaan. Ook op de fiets navigeren is niet bepaald makkelijk, en met een smartwatch om je pols is het toch een stuk simpeler geworden. Hij geeft, indien je dat wenst, gesproken aanwijzingen en trilt ook wanneer je niet goed loopt, rijdt of fietst. Uiteraard kiest hij de snelste route voor je. 

Geen hand vrij? Spotify om je pols!

Tot slot kunnen ze zelfs muziek afspelen. Op die manier hoef je dus niet meer te luisteren naar die ouderwetse MP3-speler, maar is het de muziek vanaf je pols die voortaan jouw reis wat prettiger maakt. Overigens speelt de muziek niet af op de smartwatch zelf, maar op je telefoon. Op die manier kan je je telefoon in je zak of tas laten, maar kan je wel via de smartwatch wisselen van nummer bijvoorbeeld. 

Al met al biedt de smartwatch dus een heel aantal voordelen. Het houdt je gezond dankzij de tellers op het gebied van caloriën en stappen, het zorgt ervoor dat je kan bijhouden hoe je slaapt, maar het helpt ook het leven gewoon net wat makkelijker te maken door middel van je oproepen en muziek via de smartwatch te zien. Het is op deze manier ook prettiger om je telefoon even achter te laten en niet steeds lastig gevallen te worden van elke mogelijke melding. De smartwatch is voornamelijk prettig omdat hij klein is, maar zoveel opties heeft dat hij straks onmisbaar is!