Waarmee rekening te houden bij een beamer kopen?

Wil je een beamer kopen? Houd er dan rekening mee dat dit geen goedkope apparaten zijn en het zaak is dat je de juiste beamer kiest. Voordat je overgaat tot de aanschaf van een beamer kun je dan ook het beste rekening houden met een paar punten.

Beamer kopen zodat je informatie met anderen kunt delen

Een beamer is een apparaat dat gebruikt kan worden om beelden te tonen die doorgestuurd worden vanaf een computer. Deze kunnen vergroot en geprojecteerd worden zodat ze door meer mensen tegelijk gezien kunnen worden. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je beelden wilt tonen tijdens een evenement, vergadering of andere bijeenkomst.

Soort beamer

Ten eerste kijk je wat voor soort beamer je wilt hebben. Er zijn verschillende soorten te koop zoals bijvoorbeeld een mobiele beamer of een educatieve beamer. Afhankelijk van het doel kies je de beamer die daar het beste bij past.

Resolutie van de beamer

Daarnaast is de resolutie van een beamer belangrijk. Deze kan uiteenlopen en als je de beste beeldkwaliteit wilt hebben kies je voor een full HD beamer. Deze kan bewegende en stilstaande beelden in HD kwaliteit weergeven zodat deze altijd erg goed zijn om naar te kijken.

Lichtopbrengst van de beamer

Ook de lichtopbrengst van de beamer speelt een belangrijke rol. Deze wordt gemeten in Ansi Lumen. Hoe hoger deze is hoe hoger de lichtopbrengst van de beamer en hoe krachtiger de lichtstraal. Hou er daarbij rekening mee waar de beelden geprojecteerd worden. Hoe groter het oppervlak waarop de projectie te zien is hoe meer lichtopbrengst je nodig hebt. Op een muur is dit dus meer dan op een kleiner projectiescherm. Heb je met veel daglicht te maken (bijvoorbeeld omdat de beamer buiten gebruikt wordt) dan is een hoger Ansi Lumen beter.

Gebruikte projectietechniek van de beamer

Als laatste is het zaak dat je kijkt naar de gebruikte projectietechniek. Je kunt hierbij kiezen uit DLP, LCD of LED. Alle drie de technieken hebben specifieke eigenschappen dus het is zaak dat je kiest voor een techniek die het beste bij je doel past. De eigenschappen van de verschillende technieken kun je nalezen op internet.

Maak de juiste keuze

Als je bepaald hebt aan welke eisen de beamer dient te voldoen kun je de juiste keuze maken. Zo kun jij een goede beamer kopen aan die bij jouw wensen aansluit en waar je ook daadwerkelijk wat mee kunt. Vergelijk op voorhand goed de prijzen zodat je nooit de hoofdprijs betaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *