De beste dashcam kopen doet u met deze tips!

Steeds meer mensen kiezen er vandaag de dag voor om over te gaan tot het kopen van een dashcam. Men maakt deze keuze zeer bewust. Het is namelijk zo dat er niet alleen steeds meer ongevallen gebeuren, maar er ook steeds vaker sprake is van verkeersagressie. Een dashcam kopen lijkt dus een interessante keuze te zijn, alleen is het wel van belang dat u kiest voor een echt kwalitatief toestel met een goede beeldkwaliteit. Wilt u graag met zekerheid de beste dashcam kopen? Dan is het beslist aan te raden om rekening te houden met de tips zoals aangegeven hier op deze pagina!

Tip 1: Welk budget wenst u te besteden aan uw dashcam? 

De beste dashcam is er wellicht eentje waar ook een behoorlijk prijskaartje aan verbonden is. Op het ogenblik dat u het aanbod met dashcams op de markt van naderbij gaat bekijken zult u kunnen vaststellen dat er ongelofelijk veel verschillende mogelijkheden bestaan. Elke dashcam beschikt dan ook over diens eigen beeldkwaliteit, diafragma en beeldhoek. Om meteen een efficiënte filter toe te kunnen passen op het beschikbare assortiment met dashcams is het altijd interessant om op voorhand een bepaald budget op te stellen. Zo weet u precies welke dashcams binnen welke prijsklasse voor u potentieel interessant kunnen zijn. 

Tip 2: De beeldkwaliteit is van cruciaal belang 

De beste dashcam moet uiteraard over een zo optimaal mogelijke beeldkwaliteit beschikken. Op het ogenblik dat er sprake is van een ongeval of een geval van verkeersagressie wilt u namelijk wel kunnen rekenen op betrouwbaar beeldmateriaal. Hoe belangrijk de beeldkwaliteit van een dashcam ook mag zijn, het is ook altijd belangrijk om stil te blijven staan bij andere zaken die een invloed kunnen hebben op die beeldkwaliteit. Denk op dit vlak onder meer aan:

  • Het diafragma van de dashcam; 
  • De beeldhoek waar de dashcam over beschikt; 

De beste dashcam beschikt bij voorkeur over een zo groot mogelijke beeldhoek. Hoe groter de beeldhoek is, des te breder ook het blikveld wordt. Op deze manier kunt u er pas echt zeker van zijn dat alle relevante zaken daadwerkelijk in beeld worden gebracht. 

Tip 3: Het belang van het diafragma bij weinig licht 

Bent u iemand die vaak ’s avonds of ’s nachts rijdt? Het spreekt voor zich dat u ook dan op de hulp van uw dashcam zult willen kunnen rekenen. Omwille van deze reden is het tijdens uw zoektocht naar de beste dashcam steeds van belang om stil te blijven staan bij het zogenaamde diafragma. Deze is namelijk bepalend voor de beeldkwaliteit bij beperkt licht. Over het algemeen geldt, hoe lager dit getal is gelegen, hoe beter het beeld is bij weinig licht. 

Tip 4: Hou rekening met de lengte van de kabel!

Veel mensen vinden het belangrijk dat er zo weinig mogelijk kabels zichtbaar zijn in hun auto. Geldt dat ook voor u? In dat geval kan het belangrijk zijn om te kiezen voor een lange(re) kabel voor uw dashcam. Zo kan de kabel netjes worden weggewerkt en kan deze bovendien mogelijks ook rechtstreeks op de accu van de auto worden aangesloten. Zo slaat u twee vliegen in één klap met uw nieuwe dashcam!

In de webwinkel van Dashcams vind je een ruim assortiment van de beste high-end dashcams en toebehoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *